Съдът в Дупница пусна Златистия, окръжните магистрати обаче го върнаха в ареста

Районният съд в Дупница промени мярката за неотклонение на дупничанина Злати Златев-Златистия от „задържане под стража“ в „подписка“. Мотивът бил, че са изтекли два месеца от ареста му, а повдигнатите му обвинения за шофиране след употреба на алкохол и увреждане на чуждо имущество са леки и не е законно да стои зад решетките по-дълго време, съобщава 24 часа.

Златистия бе задържан в средата на декември м.г. Тогава той влетя късно вечерта с колата си в двора на полицията в Дупница, като счупи бариерата.

Оказа се, обаче, че освен двете обвинения, на 13 февруари т.г. му е предявено обвинение за хулиганство, за което се предвижда от 1 до 6 г. затвор, а мярката за неотклонение може да продължи за срок от 8 месеца.

Окръжният съд взе предвид и, че Златистия е извършил нарушението при условия на опасен рецидив и в срока на предсрочно условно освобождаване от затвора, където излежа присъда за убийство. Срещу него се водят и други досъдебни производства. Адвокатът му оспори датата на повдигане на тежкото обвинение, защото тогава Златистия е бил в болницата към Централния Софийски затвор. Защитникът твърди също, че неговият клиент не е извършил хулигански действия.

„Показанията на полицейските служители са многозначителни. Моят доверител се е държал изключително коректно, независимо, че е бил употребил алкохол по никакъв начин не е предизвикал скандали, не е управлявал колата по начин да бъде опасен за останалите участници в движението или за пешеходци, но по стечение на обстоятелствата е решил да се оплаква в полицията точно тогава, когато не е трябвало. Съдебното му минало не е розово, но няма да се укрие или да извърши друго престъпление“, допълни адвокатът му.

Окръжните магистрати обаче отмениха определението на съда в Дупница за мярка „подписка“ и го оставиха в ареста./struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене