Коледна благотворителна инициатива на Сдружението на предприемачите в регион Гоце Делчев, в помощ на градската библиотека

Сдружение на предприемачите в регион Гоце Делчев, с помощта на своите членове и на управителния съвет всяка година провежда Коледна благотворителна инициатива за даряване на средства, с които се подпомагат различни нуждаещи се и маргинализирани групи или се финансират общественополезни дейности.

След обсъждане на различни идеи и предложения тази година бе взето решение средствата от инициативата да бъдат дарени на Библиотеката към Читалище „Просвета-1865“ Гоце Делчев. Тя е целогодишно посещавана от много потребители, деца, ученици, възрастни хора, провеждат се различни културни мероприятия, открити уроци, семинари, изнасят се презентации. Библиотеката получава държавни средства за издръжка, но те са крайно недостатъчни, за да се осигури нужното оборудване.

В списъкът, в който са включени необходими за закупуване устройства, са климатик за заемната за възрастни, която все още се отоплява на печка на дърва и проектор за провеждане на мероприятия за голяма група хора.

С помощта на средства осигурени от своите членове, Сдружението на предприемачите може да закупи тези уреди и да ги предостави на Библиотеката като дарение.

До сега Сдружението е провеждало различни дарителски кампании, сред които са обществено полезни дейности като закупуване и монтиране на Коледна светеща украса на булевард Гоце Делчев, проектиране и изграждане на чешма в градинката пред църквата „Св. Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев, подпомагане закупуването на специализиран микробус за Дневен център “Надежда”, както и инициативата за закупуване на електронен лед дисплей за излъчване на реклами, чиито услуги се предоставят на членовете на Сдружението с отстъпки.

С помощта на дарители са осигурявани средства и на уязвими и крайно нуждаещи се групи от хора, чието съществуване често зависи от милостта на останалите.

Предоставяни са средства на деца сираци от община Сатовча, събирани са средства, които бяха дарени на социалната кухня към община Гоце Делчев, с които бяха осигурени за почти два месеца храна на 72 крайно нуждаещи се социално слаби хора, закупиха се и се раздадоха храна и подаръци за учениците със специални образователни потребности от Помощно училище „Васил Левски“.

За коледната дарителска кампания през 2013 г. се събраха 2 300 лв., използвани за закупуване на хладилник за дома за стари хора в Гоце Делчев и телевизор на Дома за деца, лишени от родителска грижа „Иван Кюлев“. Със средствата, събрани от кампанията, се купиха хранителни продукти, които доброволците от Българския червен кръст Гоце Делчев раздадоха на 25 болни, възрастни, самотни и социално слаби хора. Дарение бе направено и на Помощно училище „Васил Левски“, средствата от което бяха използвани за изграждането и оборудването на зала за рехабилитации, предназначена за децата със специални образователни потребности.

На инициативата през 2014 г. бяха събрани средства за Дневен център Символ на любовта, с помощта на които се закупи оборудване с терапевтични цели, а през 2015 г. средствата се използваха за организиране на двудневна екскурзия до Велинград за 33 деца от Дома за деца и юноши в Гоце Делчев. С помощта на тези дарения те посетиха различни природни, исторически и културни забележителности, отседнаха в спа хотел и бяха на места, където никога не биха отишли без подкрепата на дарителите.

Бихме искали и тази година да продължим традицията за събиране на средства, които да бъдат използвани за благородна кауза.

Можете да дарите средства за инициативата на банковата сметка на Сдружението (BG79UNCR70001500529187) или в офиса ни на ул. Илия Праматарски 8 в Гоце Делчев.

Всеки дарител ще подпише договор за дарение и ще получи отчет за събраните средства след края на благотворителната акция.

Крайният срок, в който може да се направи дарение е 20.12.2016г.

Хроника

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене