ВИДЕО само в Топ Преса / Сдружение „Движение – Ние, жените“ отпразнува своя 10-годишен юбилей

През това първо десетилетие на Движението бе вложено сърце и всеотдайност към каузите за равнопоставеност, защита правата на жените и уязвимите групи на обществото. С настроение и плам Движението печелеше приятели и последователи и се разрастваше, градеше партньорски взаимоотношения.

Сдружението „Движение – Ние жените” е юридическо лице с нестопанска цел, със седалище Благоевград. Водено от принципите на демокрацията и хуманизма, защитава правата на жените, децата и семейството. Основните цели на сдружението:

Съдейства и предлага идеи за постигане за възможно най-пълно и цялостно реализиране на жените в икономическия и обществения живот. Работи за възпитанието и утвърждаването на българските традиции. Спомага за социалната адаптация на жени в следпенсионна възраст и социално трудовата адаптация на млади хора, израснали без родителска грижа. Съдейства активно за опазване на околната среда и подобряване на местата за активен отдих.

Организира публични прояви и обществени дискусии за утвърждаване на традиционните ценности сред младото поколение.

В духа на демокрацията и хуманизма, „Движение – Ние жените“ защитава правата на жените, децата и семейството, оказва помощ на хората в неравностойно положение и желае да работи активно против всяко насилие в обществото, както и проява на дискриминация.

Движение работи в партньорство с десетки неправителствени организации в област Благоевград, като има клубове в с. Бачево, с. Скребатно, поддържа традиционни връзки с жените в с. Добърско и Мечкул. Целта ни е да работим за утвърждаване и развиваме културните традиции на народа ни, да работим за съхраняване на ценнотите в обществото.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене