Димитър Макриев не спира да бележи в Кипър

Роденият в Гоце Делчев Димитър Макриев показа, че се намира в отлична форма и продължи головата си серия и се разписа при „неврокопското“ дерби на острова на Афродита

Неврокопчанинът се разписа на два пъти за своя вкара два гола за „Неа Саламина“, които обаче не достигнаха за победа на неговия отбор, който завърши 2:2 при гостуването на „Паралимни“. Двубоят бе от 23-ия кръг на тамошното първенство, а българинът игра 90 минути за своя тим, докато съгражданинът му Костадин Башов влезе в игра за съперника в 76-та минута на мача на мястото на Пападопулос.

Димитър Макриев откри резултата в 30-та минута от дузпа фиксирайки своето 14-о попадение на сметката му от началото на състезателната година до момента.

Бившият нападател на „Левски“ удвои преднината на „Неа Саламина“ в 42-та минута на срещата, след като успя да завърши хубава комбинация на своя тим.

Боуман обаче намали пасива на „Паралимни“ в 47-та минута, а гостите завършиха мача с човек по-малко, след като Фуско бе изгонен за втори жълт картон в 83-та минута.

Това обаче не попречи на съперника на тима на българина да изравни резултата в добавеното време на срещата.

След изиграния пореден 23-и кръг на кипърския елит „Неа Саламина“ продължава да бъде на шесто място в класирането с 31 точки, докато Паралимни е на дванайсто място с 19 точки.

Това запази шансовете, макар и минимални, на Димитър Макриев и компания да се класират за плейофите на шампионата и в същото време да станат част от евротурнирите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене