Топ скандал на седмицата: Икономически интереси, прекарани през партия ГЕРБ, готвят мощен удар срещу транспортния бизнес в град Гоце Делчев!

ОСНОВНАТА ЦЕЛ: ФИРМАТА НА ВАЛЕРИ ВЪЛКАРЕВ – ВИВЕЛ – ДА СПЕЧЕЛИ ТЪРГОВЕТЕ ЗА ПРЕВОЗ В ГРАД ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ! ОСНОВНИЯТ ПРЕТЕНДЕНТ – ФИРМА САНДЕ: ЩЕ СЪДИМ ВЪЛКАРЕВ ЗА КЛЕВЕТА!

 

 

 

 

 

 

 

 

Мила ПАВЛОВА

Миналата седмица извест­ният превозвач в град Гоце Делчев Валери Вълкарев опита да разлае кучетата по особено непочтен начин. Към днешна дата община Гоце Делчев подготвя конкурс с обявяване на обществена по­ръчка за цялостната транс­портна мрежа на територията на общината. Това породи ис­тинска вълна от напрежение сред транспортните фирми в град Гоце Делчев. Както чес­то става в нашата държава, основният титуляр, който спето става в нашата държава, чели миналата година поръч­ката – брезнишката фирма „Санде“ – е на топа всеки ден. Понеже явно дава най-добри­те условия и цени, другите транспортни фирми са при­теснени и започнали атаките срещу нея. Първият основен претендент за апетитната обществена поръчка е скан­дално известният транспор­тен бос Валери Вълкарев. Управителят на транспорт­ната фирма „Вивел“ толкова активно се е включил във войната срещу конкуренция­та, че е зарил институциите с доноси и като истински кле­ветник от времето на ДС е направил на „мат и маскара“ конкуренцията си от „Санде“. Дори пред гилдията не спира да злослови и дори насажда етническа омраза, че се да­вали поръчките на „п…ите“, а не на християните. Наглостта на Вълкарев е стигнала до там, че е ангажирал хора от платената клюкарка „Струма“ днес от първата си страница да клеветят „Санде“ – демек, че хора пътуващи негодува­ли срещу услугата на фирма­та, кои са тези хора, имена и факти обаче в платения медиен пасквил няма. Чуло се, говорило се и най-добре Вълкарев да спечели, като че неговите автобуси са „китка“. Така вкратце може да се опи­ше платеният „журналистиче­ски материал“. Това не прави чест на Вълкарев. Напротив. Сега какво да си мислим, как да вярваме, че утре като кандидатства той за общест­вената поръчка, го прави с добри намерения? Атаката му е непрофесионална и гра­ничи с лумпенизъм. Ние не защитаваме „Санде“, дори смятаме, че и те са недостой­ни да спечелят, но определе­но заявяваме, че Вълкарев се изложи и по този начин излага и фирмата си. „Рад­ващ“ е единствено фактът, че някой журналист от „Стру­ма“ е сложил поне нещо в джоба, за да не умре от глад. Вследствие на този скандал вестник „Градът“ разбра, че зад цялата тази кампания всъщност стоят интереси на хора от партия ГЕРБ. Както е известно, Вълкарев има сил­ни позиции там. Дъщеря му Елена Делигьозова, уволнена от Бюрото по труда, е член на партия ГЕРБ и фактор в местната структура. Слухо­ве носят, че докато тя е била шеф на местната институция, Вълкарев и фирмата му са то­чили дивиденти като вътреш­ни хора, без много-много да имат право за това. Успоред­но вестник „Градът“ се свърза и с управителите на фирма „Санде“, които са категорич­ни, че за набедяването и урон­ването на престижа им ще си търсят правата по съдебен път. Имаме основание да вяр­ваме, че влиятелни политици от ГЕРБ лобират фирмата на Вълкарев да спечели всич­ки поръчки, но задкулисната игра едва ли ще мине. ­

ВЕСТНИК “ ГРАДЪТ „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене