ОбС Благоевград обяви конкурс за управители на лечебни дружества

109453-sesia-obs-11

Кандидатите за управители на общинските лечебни дружества могат да подават документи в едномесечен срок. Желаещите да се явят на конкурс за управленческите постове пък ще могат да го направят ако отговарят на няколко критерия. . Това стана яснo по време на днешната сесия на ОбС Благоевград.

 „Сред изискванията към кандидатите са да притежават образователно квалификационна степен Магистър по медицина в нужното направление, квалификация по здравен мениджмънт; да имат най- малко 5 години трудов стаж като лекар по съответното здравно направление и други.”, каза Радослав Тасков, председател на ОбС Благоевград.

 

Припомняме, че конкурси са назначени за управители на СБАЛ на пневмофизиатрични заболявания, Център за кожно венерически заболявания, Център за психично здраве СБАЛО „Св. Мина”, Медицински център 1, след като договорите на сегашните управители изтекоха.

Общинските съветници гласуваха днес и поправка на фактическа грешка допусната в решение на ОбС от април, касаеща изграждането на паркинг при новостроящия се спортен комплекс в „Еленово”. Местните депутати решиха и учениците от всички училища в Благоевград да могат да ползват безплатно закрития плувен басейн и останалите обекти в спортния комплекс.

„От МОН поискаха да потвърдим че учениците на 8-о СОУ ще ползват безплатно басейна. Ние решихме всички ученици да го ползват безплатно.”, поясни д – р Атанас Камбитов, кмет на община Благоевград.

 

Кметът Атанас Камбитов заяви, че новия спортен комплекс ще бъда готов най-късно в края на месец юни и съобщи, че стария закрит плувен басейн от 4 седмици отново е затворил врати, поради технически причини.

На днешната сесия общинският съвет в Благоевград  упълномощи съветникът от ГЕРБ – д-р Огнян Чилев, да представлява  общината на извънредното общо събрание на акционерите на МБАЛ Благоевград на 17 март.

Приет беше и планът за действие на община Благоевград за интегриране на ромите (2015-2017 година).

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене