Ученици от СОУИЧЕ се запознаха с правата на детето

106246-souiche-unicef-01

Информационна кампания на УНИЦЕФ за правата на детето се проведе в благоевградското СОУИЧЕ „Свети Климент Охридски”. Поводът е 25 години от подписването на Конвенцията за правата на детето.

Във връзка с информационната кампания в Благоевград със съдействието на клуб ,,Младежта е толерантност”, днес с правата на детето бяха запознати ученици от 7 клас на СОУИЧЕ.

Кампанията на световната организация включва и фото инициативата „УНИЦЕФ Фоторепортери“, в която чрез снимки, направени от деца и възрастни, се цели да се покаже животът на децата в България през призмата на техните права.

„Има различни снимки, има снимки от деца, които са снимали техни приятели, братчета, сестричета. Повечето снимки са позитивни”, каза Наталия Бицова, партньор на УНИЦЕФ България.

От  фото-конкурса на УНИЦЕФ ще бъдат избрани 50 снимки, които ще бъдат включени в пътуваща изложба.

„Като се избират снимките за изложбата няма да бъдат избирани само на база технически критерии или как е заснета снимката, а по-скоро ще се обърне внимание на историята, която показват”, уточни Бицова.

По време на днешната среща с децата от благоевградското училище, представителите на УНИЦЕФ разясниха на седмокласниците как се правят снимки и колажи. Направени им бяха и професионални фотографии.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене