ОбС Благоевград заседава днес

52 точки са включени в дневния ред на сесията. Местните парламентаристи трябва да гласуват годишния отчет за изпълнение на бюджета, инвестиционната програма на община Благоевград и сметките за средства от Европейския съюз.

Има предложение за удължаване срока за погасяване на общинския дълг, поет за плащания по проекти, финансирани със средства от Европейския съюз.

И още : Съветниците ще удостоят със званието „Почетен гражданин“ на Благоевград Михайл Цонев – дългогодишен читалищен деец.

Управителят на Общинския пазар Юрий Воев внася предложение за нови наемни цени, за ползване на откритите площи и терени, за поставяне на преместваеми обекти в Централен кооперативен пазар – Благоевград.

На миналата сесия беше повдигнат въпроса за прекратяване на Договора за концесия между Община Благоевград и „Аква парка“ – какво ще решат съветниците – предстои да разберем .

Има подписка от жители на благоевградското село Делвино – населеното място да приеме статут на кметство.

Много от точките на сесията са свързани с предоставяне на земеделска земя от общинския поземлен фонд за възстановяване на собственост и разработване на Подробни устройствени планове, за редица частни имоти, на територията на община Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене