На вниманието на Община Благоевград! Поредно нарушение при санирането в кв. “Струмско”

Санирането безспорно е едно от нещата, което ГЕРБ направиха за хората напълно безвъзмездно. Историята на съвременната ни демокрация не помни такъв жест от управляващите към обикновения човек. Всички, които минаха през хранилката наречена на властта мислеха единствено за собственият си джоб. Осигуриха се до девето коляно и построиха хотели във всички курорти. Санирането направи така, че и терасата на баба Пенка, вдовица от 15 години да изглежда толкова добре, като тази на собственика на кварталното кафене, който паркира S – Class пред блока. В квартал “Струмско” панелките станаха на по 40 години, но имаше много остъклени със старите винкели и уплътнени с маджун… Имаше и такива, които въобще не бяха, защото много хора неможеха да си позволят, дори и това! Сега чужденците, които преминават през Е-79 не гледат на “Струмско” като някакъв цигански квартал, какъвто беше обликът му преди. Сега си личи, че има някакъв живец и там. Обаче какво си позволиха някои ръководители на строителните обекти. Нещо, което ние вече показахме в Топ Преса.

От Община Благоевград бе наредено всички заграждения под терасите на първите етажи да бъдат премахнати. Обитателите на първи етажи по неписано правило бяха собственици и на подтерастното пространство. Обикновено там се складираха или дърва за огрев или велосипеди и мотори.

Съвестните граждани сами разрушиха незаконно заградените пространства. Други само разчистиха и оставиха това да бъде свършено от работниците, които санираха блоковете. Трети се оказаха по-големи тарикати и не само, че и пръста не си помръднаха, но срещу шише ракия получиха мазилка и дори специална алуминиева вратичка. Единият от тях дори и на двете тераси! Е, това вече е безочие. Не ви се вярва, но това е факт. Как ли ще бъде оправдан този разход? Все пак има ли контрол, върху разхода на средствата? Защо съседа от вторият етаж не получава вратичка? Малко нечестно ми се струва, а все пак имаше наредба тези помещения под терасите да бъдат опразнени. Блокът за който става дума е на ул. “Броди” №20. Това е едно от местата на които не са спазени разпорежданията на Община Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене