Шестокласници от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово почетоха Деня на книгата заедно с учители и родители

В навечерието на Деня на книгата и авторското право – 23-ти април, шестокласниците от СУ „Никола Вапцаров“ в Хаджидимово събраха учители, родители и ученици в залата на Общинския съвет, за да отбележат подобаващо важното събитие.

Мероприятието започна с кратка драматизация на тема: „Слонът в българската граматика“, с което за пореден път учениците показаха актьорските си умения.

Шестокласниците се включиха и в онлайн гласуването на „Бисерче вълшебно“, след което си закупиха книжките, за които гласуваха. Те ги представиха под формата на дискусия, а в уютната и творческа атмосфера, оживено и непринудено, споделиха впечатленията си от любимите книги, прочетоха редове от тях и обсъждаха герои и приключения.

За своята дейност ученициите бяха удостоени с грамоти от Фондация за насърчаване на четенето „Детски книги“. Директорът на училището  Мариана Боянина, както винаги, намери най-точните и топли думи, с които поздрави учениците и техния преподавател за ентусиазма и любовта им към словото и с гордост връчи грамотите на учениците от Фондация за насърчаване на четенето „Детски книги“.

„Качествените книги са един безкрайно достъпен начин за духовно развитие, извисяване на интелекта и знанието, както и човешкия стремеж към самоусъвършенстване“, бе изводът, който направи след невероятното мероприятие на шестокласниците техният преподавател Заприна Глушкова.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене