ВИДЕО: Великденски яйца, шареха на открито деца от Гоце Делчев

Наученото в детските градини за обичаите свързани с Великденските традиции, децата от Гоце Делчев, показаха на Велики четвъртък, на специална изложба на площада пред домът на културата. Уменията, как се шарят великденски яйца, демонстрираха децата, като със завидно старание и майсторство, показаха, че са научили много за народните традиции, свързани с Великден.

Истински детски фестивал от песни и танци, повечето от които тематично свързани с най-големият християнски празник, бе музикалната програма съпътстваща мероприятиетието. Тя бе подготвена от децата като празничен подарък към връстниците си и граждани и гости на Гоце Делчев.

С оригинални костюми и носии, изпълненията на невръстните таланти от всички детски заведения, заслужиха аплодисментите на деца и възрастни. „Направихме празникът по този начин, защото децата най-добре с песни и игри ще съхранят знания за великденските обичаи“, каза Снежана Бродева, организатор от читалището.

Детското шоу в Гоце Делчев бе организирано от читалище „Просвета – 1865“, със съдействието на общинската администрация и домът на културата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене