ВИДЕО: Пети рожден ден празнуваха на Домът за стари хора в Гоце Делчев

Преди пет години, на 30 ноември, Домът за стари хора в Гоце Делчев прие първият потребител на услугата – грижа за възрастни хора. Домът е един от най-модерните и привлекателен социален дом не само в областта за възрастни хора нуждаещи се от грижи към тях. В институцията се предлагат социални услуги на възрастни лица, които са в добро психическо и физическо здраве, и могат сами да се обслужват.

Домът разполага с дворно място със зелени площи, дървета и алеи с цветя, пейки и беседка за почивка. Сградата е реновирана по европейски стандарти и изискванията на програма „Красива България” с активното участие на Община Гоце Делчев, разполага с асансьор и рампа за по – лесно придвижване на потребителите.

Капацитетът на Дома е 24 места от които 23 са заети. На всеки етаж има по три модерно и функционално обзаведени бани и тоалетни. За възрастните хора в Дома се осигурява разнообразна и качествена храна по избор и в съответствие с изискванията на рационалното хранене. Създадени са условия за практикуване на любимо хоби, колективни игри като шах, табла, карти, домино и други, занимателна и функционална трудотерапия, организиране на излети и екскурзии. Обособен е кът за срещи с приятели и роднини, организират се и различни празненства. На потребителите е осигурено медицинско наблюдение, контролирано приемане на лекарствата и закупуване на същите при нужда с лични  средства. Потребителите на услугата заплашат 70% от доходите си –  пенсиите. Военните пенсионери както обикновено заплащат таксата с привилегия – само 30 % от доходите си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене