В Световния ден за борба със СПИН учениците от Абланица поставиха на реверите си червени ленти

С редица мероприятия учениците от хаджидимовското село Абланица отбелязаха Световния ден за борба със СПИН – 1 декември, под мотото „Ние сме ЗА превенцията на ХИВ/СПИН – Нека бъдем информирани! Нека бъдем съпричастни към всички страдащи от коварната болест!“.

Възпитаниците на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ показаха, че не са безразлични към тази страшна болест, наречена още „чумата на века“, както и към хората, страдащи от нея.

В сградата на училището днес бяха поставени множество информационни табла, изработени по случай Световния ден за борба със СПИН с много усърдие и събрана обемна информация от ученици от ІХ, Х и ХІ  клас под ръководството на педагогическия съветник Илвие Кукударева.

От таблата учениците получиха ценна и адекватна информация за начините, по които се предава болестта, какви са последствията от нея и не на последно място – как да се предпазян от заразяване с НІV вирус.

В елитното школо бяха раздадени и брошури с призив „Да не бъдем безразлични към проблема, защото ЖИВОТЪТ Е БЕЗЦЕНЕН“, изработени също от учениците.

В израз на солидарност и съпричастност към заразените и болите от СПИН, учители и ученици днес се закичиха и със символа на борбата със СПИН – червени лентички.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене