Левон Хампарцумян пред студенти от ЮЗУ: Бъдете в баланс със себе си, за да вземате рационални решения!

Председателят на УС и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян посети Югозападния университет „Неофит Рилски“. Той бе посрещнат от ректора на университета доц. д-р Борислав Юруков и от декана на Стопанския факултет доц. д-р Преслав Димитров. След разговорите с университетското ръководство Левон Хампарцумян се срещна със студенти от Стопанския факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“.

„Българската икономика в момента е повече от стабилна, тя има около 3% годишен ръст и това е много добре. Това дава шанс на младите хора да си намерят добра работа тук, стига да са готови да синхронизират амбицията и възможностите си“. Това каза днес по време на лекцията си в Югозападния университет председателят на УС и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян.

Хампарцумян отбеляза, че за да си намери подходяща работа, един млад човек трябва да е готов да е мобилен и да може да прави избор. „Може да се наложи да се преместите от един град в друг, в големите градове в момента има индустриален бум – в Пловдив, Стара Загора, Благоевград е много трудно да се намери квалифицирана работна ръка“, посочи той.

Левон Хампарцумян отговори на множество въпроси от страна на студентите за възможностите им за реализация и за състоянието на икономиката в момента. Той посочи, че редица големи компании, включително и УниКредит Булбанк, дават шанс за кариерно развитие на младите хора у нас. „Всяка година банката наема на стаж близо 500 души и голяма част от тях остават на работа при нас“, посочи той.

„Бъдете в баланс със себе си – това е ключово, за да вземате рационални решения“, посъветва Хампарцумян студентите. „Ако човек няма амбиции, никога няма да може да постигне нещо. Ако обаче амбициите твърде много се разминават с възможностите му – това си е жива шизофрения. Трябва амбицията да е съотносима с възможностите ни“, добави още банкерът.

Вчера УниКредит Булбанк получи отново наградата „Банка на годината“.  Когато сме добри в това, което правим, се радваме на признанието“, посочи Хампарцумян.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене