ВИДЕО: Пирин разгроми Дунав с 4:1 в Благоевград

Пирин Благоевград разгроми Дунав Русе с 4:1 в среща от 16-ия кръг на Първа професионална лига и възвърна поразклатеното си самочувствие след серия от шест мача без победа. По два гола за благоевградчани отбелязаха Даниел Младенов и Станислав Костов. В края на първото полувреме капитанът на Дунав Диян Димов отбеляза почетното попадение за гостите.

В началото на мача футболистите от двата отбора отдадоха своята почит към трагедията на бразилския клуб Шапекоензе, чийто самолет се разби вчера в Колумбия и почти целият отбор загина.

Първото полувреме на двубоя се превърна в голово шоу. В него паднаха 4 от головете в срещата.

Още в третата минута домакините имаха шанс да поведат, когато Станислав Костов бе изведен на чудесна позиция и отблизо стреля, но Мартин Луков спаси.

Натискът на Пирин даде резултат в 15-ата минута. Тогава Даниел Младенов вкара 6-ия си гол в първенството след брилянтно проведена контраатака. Дунав загуби топката в половината на съперника си, а тя бързо беше подадена към Тони Тасев отляво. Той изчака включването на Станислав Костов и го изведе в наказателното поле, а от много трудна позиция Костов центрира чудесно по тревата. Така Дани Младенов се оказа сам срещу празната врата и от 2-3 метра нямаше как да сбърка.

В следващата минута Тони Тасев направи много добър пробив, след което пробва нещо средно между удар и пас. Муйеци не успя да засече топката, а тя премина встрани от левия стълб на вратата на Луков.

В 21-та минута резултатът стана 2:0. Станислав Костов прибави и попадение към асистенцията, която даде по-рано, а пробивът му при гола беше зашеметяващ. Нападателят получи топката пред наказателното поле и се устреми напред, като с огромна лекота мина през четирима съперници, докато си пробиваше път към вратата. Накрая той много добре прибра топката до тялото си и шутира покрай вратаря. Атанас Атанасов направи опит да се хвърли на шпагат, но топката все пак се оплете в мрежата.

Малко след второто попадение за Пирин, стражът на „орлетата“ показа класа и спаси сигурен гол, след като Мирослав Будинов излезе сам срещу него, но вратарят успя да спаси удара му.

В 29-та минута Пирин направи преднината си класическа. Даниел Младенов вкара втория си гол в мача след бърза комбинация в атака, която разкъса защитата на Дунав. Александър Башлиев комбинира добре с Тони Тасев отдясно и се втурна напред, а крилото намери Муйеци в центъра, който без забавяне изведе Башлиев по чудесен начин в наказателното поле. Защитникът не игра егоистично, а подаде вляво за Дани Младенов, който овладя и с десния крак стреля покрай плонжа на Мартин Луков.

Дунав Русе успяха да върнат едно попадение до края на полувремето. В 37-ата минута капитанът на Диян Димов се разписа по впечатляващ начин, за да стане резултатът 1:3. Димов и централният нападател Мирослав Будинов показаха чудесно разбирателство, като таранът с гръб към вратата чукна топката с едно докосване към Димов, а последният нанесе убийствено воле в долния десен ъгъл.

В самия край на полувремето Антон Огнянов от Дунав стреля от фаул, но топката мина встрани от левия стълб на вратата на Пирин.

Въпреки преднината футболистите на Пирин продължиха с натиска и в началото на второто полувреме. В 54-та минута много сериозен пропуск направи Муйеци, който бе изведен от Костов сам срещу Луков, но вратарят спаси. Преди това и Тони Тасев стреля, но право в ръцете на вратаря на Дунав.

Натискът на Пирин обаче свърши своята работа и благоевградчани стигнаха до четвърти гол в 62-та минута. Орлин Старокин подаде страхотен пас надясно за Станислав Костов, който овладя пред наказателното поле, а после с много хубав финт свали Михаил Милчев на тревата. След това много хладнокръвно Костов шутира премерено по земя покрай Луков, за да покачи резултата до 4:1.

Две минути по-късно Муйеци отново излезе сам срещу вратаря на Дунав, но стражът спаси отново удара му.

До края на срещата чистите голови положения липсваха. В 67-та минута Будинов от Дунав стреля с глава след центриране, но Костов улови без проблеми.

Така Пирин записа най-внушителният си успех тази есен срещу отбор, който до скоро бе водач във временното класиране.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене