Безстопанствени животни създават предпоставки за катастрофи в Дупница

Писмо до директора на Областна дирекция по безопасност на храните в Кюстендил, бе изпратено от кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев. Повод за него бе входирано писмо от Областно пътно управление – Кюстендил, относно зачестилите случаи на селскостопански и домашни животни по републиканската пътна мрежа и създадените от тях предпоставки за пътни инциденти на територията на Община Дупница.

От ОПУ информират, че са засечени безстопанствено свободно пуснати селскостопански животни и коне, които създават сериозни предпоставки за ПТП-та.

С писмото до ОДБХ се изисква актуална справка на регистрираните животновъдни обекти за отглеждане на селскостопански животни и коне, както и техните собственици на територията на Община Дупница.

„Многократно са получавани сигнали за преминаването на същите през централни пътни участъци и покрай детски учебни заведения, както и навлизането в частни урегулирани земеделски имоти, с което се застрашава собствеността на населението и земеделската продукция. Надявам се на Вашето съдействие за получаване на необходимата информация, за да бъдат взети строги мерки от страна на Община Дупница и собствениците да бъдат предупредени писмено за задълженията им свързани с законовите разпоредби и Наредбата за отглеждане на домашни животни, птици и пчелни семейства на територията“, се казва в писмото.

След като бъде получена актуалната справка, всички собственици ще бъдат официално предупредени и уведомени за санкциите, които търпят при безстопанствено пускане на животните.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене