(ВИДЕО) Утре стартира Коледният фестивал в Благоевград (програма)

Герасим Георгиев – Геро ще е водещ на празничния концерт, след който областния център ще грейне празнично

„Заедно по Коледа“ под това мото ще премине коледния фестивал в Благоевград, който община Благоевград организира за шеста поредна година. 

„Решихме, че думата заедно е много подходяща, за да обедини семействата, хората и програмата ни. Това е шестата коледна програма, която организираме, като за първи път имаме обединение на всички нива“, сподели на пресконференция днес Христина Шопова, зам.-кмет на община Благоевград по култура и хуманитарни дейности.

Празничните прояви в града стартират утре със запалване на светлините на Благоевград и коледната елха. Организаторите от община Благоевград открехнаха леко завесата за това какво да очакват утре вечер на площада всички, които ще присъстват на празника. 

Той започва в 18:30 часа, като някъде около 19:00 ще пристигне и самият Дядо Коледа. По традиция начинът, по който ще се появи в Благоевград  белобрадият старец, остава дълбоко пазена тайна. 

Днес стана ясно, че по време на концерта, който ще предшества запалването на светлините, съвместна изява на сцената ще имат Камерна опера и Ансамбъл Пирин, а много малки деца от Благоевград заедно ще пеят коледни песни. Водещ на празничния концерт утре е Герасим Георгиев – Геро. 

Преди да започне концертът на площад „Георги Измирлиев“, в 18:15 часа от площадчето пред съда ще тръгне Коледно шествие. 127685-koleda-blagoevgrad-broshura-small

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене