Всички сили впрегнати за почистването на стадиона на „Пирин“

Целият наличен персонал бе впрегнат да помага за почистването на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград, за да бъде подготвен теренът за утрешния мач, след като изглеждаше, както на фотографията в ранния следобед

Двубоят започва от 13.00 в областния център и ще противопостави един срещу друг „орлетата“ и „Дунав“(Русе). Двата тима излизат в междинния кръг на Първа лига според програмата. Преди това обаче ще трябва да бъде приведен теренът в нужния вид след падналия обилен снеговалеж. Тежестта за това се падна на общинската фирма „Спортни имоти“, която трябваше да организира цялата работа по решението на казуса. През това време и благоевградчани, и техните противници се готвеха в зала „Скаптопара“, за да отърват тежките метеорологични условия.

Освен това се състоя и редовната пресконференция на отбора на „Пирин“. По време на нея старши треньорът на ОФК Пирин Благоевград Стефан Генов сподели очакванията си за предстоящото домакинство на тима срещу Дунав Русе. Наставникът изтъкна, че класа на съперника е видима, за което говорят и резултатите му до момента.

„Това е отбор граден в продължение на три години и мястото му във временното класиране не е случайно. Ние обаче нямаме друга алтернатива, освен да търсим трите точки през всичките 90 минути на мача. Притесняват ме условията, защото теренът ако бъде почистен, ще бъде много тежък за игра. С оглед на атмосферните условия съм принуден в последния момент да реша, кои ще започнат утре“ – допълни Генов. Радостната новина е свързана с връщането в строя на Румен Сандев. Защитникът вече тренира пълноценно и най- вероятно ще започне сред титулярите.

Двубоят с Дунав е утре от 13.00 часа на стадион Христо Ботев. Междувременно служителите на общинско звено „Спортни имоти“ започнаха почистване на терена и ако снегът спре да вали още днес, то утре теренът ще бъде в състояние позволяващо да се играе футбол. В противен случай ще се наложи утре преди обяд отново да се направи офанзива по почистване на терена.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене