Никол Паласчева от Сандански постигна фурор в италианския „Х Фактор“

Чернокосо четиригодишно момиченце неуверено натиска клавишите на пианото, без да подозира, че още преди да навърши пълнолетие, цяла Италия ще научи името му.
Така започва музикалната приказка на Никол Паласчева от красивия български град Сандански.

Българката пренаписа историята на италианския формат “Х Фактор”, като стана единствената чужденка в 15-годишното съществуване на шоуто, успяла да достигне до концертите на живо.

Ника, както е артистичният ѝ псевдоним, се появи на сцената в четвъртък в жълто. Отново пя на френски, както и при предишните си участия, убеждавайки категорично всички в таланта си. С много ентусиазъм и майсторство, които я карат да изглежда по-голяма от възрастта си, момичето омая звездата Мика – английския певец, в чийто отбор се състезава.

“Имало едно време едно момиче от Европа, което никога не забило знамето си. Нейното пътешествие е несъзнателно, но ни кара да опознаем цял един свят.” С тези думи Мика представи българката, която изпя френската Tranquille (Mon Coeur). Журито беше единодушно и категорично в оценките си, според които “Ника е родена за сцената”, “Ника е малката попзвезда”, “Трудно е да се намери нещо, за което да бъде критикувана”, “Изключителна е!”.

Тя планира скоро да изпълни в “Х Фактор” своя авторска песен. Започва да създава текстове, когато пристига в Милано. Менторът й Дарияна Куманова я вкарва в студиото заедно с автори и композитори. От тях се научила да пише, въпреки че в началото това я плашело.

Нямала представа как да започне, а сега не може да се спре. “С всеки мой текст искам да предам послание и да оставя следа”, казва Паласчева.

Тя е много благодарна на родителите си – Людмила и Николай, които винаги са я подкрепяли в музикалното ѝ начинание. Много трудно ѝ било, когато трябвало да се раздели с тях, за да замине за Милано.

Баща ѝ е собственик на най-обичания ресторант в Сандански – заедно с него експериментира и в кухнята.

Родителите забелязват, че Ника била много спокойна и уравновесена- сякаш малкото им момиче никак не се притеснявала от първото си изпълнение на такава грндиозна сцена.

Людмила признава пред 24 часа, че не е очаквала дъщеря ѝ да направи подобен фурор в Италия. Отдава успеха ѝ преди всичко на възпитанието, таланта и трудолюбието.

“Тя винаги е била много натоварена, времето ѝ винаги е било запълнено с ангажименти. Сега всичко е в ръцете ѝ и от нея зависи как ще продължи”, допълни щастливата майка. Казва, че вероятно Никол е наследила музикалния си талант и усет от нейния дядо, които е бил виртуозен музикант и е свирил на бастромбон

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене