Страшна работа! Катастрофа след катастрофа заради снега

Пътни полицаи отклоняват движението от Перник за София при пътен възел „Даскалово“, съобщиха пътуващи за работа в столицата перничани. Не е ясна причината, поради която колите от Е 79 се насочват през магистралата. „Люлин“ е почистена и няма задръстване по нея, в Перник обаче сутринта е станала верижна катастрофа на вътрешно градската магистрала в района на местността „Ладовица“. Причината е в лошите метеорологични условия.

Ударили са  се 4 автомобила, за щастие, няма пострадали хора. Нанесени са материални щети на автомобилите.

Жена с дете катастрофира на пътя от село Дивотино за Перник. Инидентът станал около 8,30 ч., съобщиха очевидци. Младата дама се движела с „Рено“, а на задната седалка било детето й. Тя искала да изпревари автомобил, но забелязала, че друга кола вече извършва маневрата. Жената се уплашила и започнала да криволичи с френското возило. Заради снега колата поднесла и тя се завъртяля и се забила в крайпътната канавка.

„Колите зад нея спряха и й помогнаха. За щастие на шофьорката и на детенцето им няма нищо. Само се бяха уплашили“, обясниха очевидци.Реното е останало без броня.

Още една катастрофа е станала на разклона от Дивотино за Перник. Лек автомобил се е завъртял, но ии при този инцидент няма пострадали хора.

Перничани съобщават за няколко катастрофи и на вътрешноградската магистрала. Според тях причината е в непочистените улици. Тежка е пътната обстановка в Перник. Улиците все още не са почистени, оплакаха се перничани. Снежната покривка е около 10 сантиметра.

„Пътищата от републиканската са добре почистени, проходими при зимни условия. Нямам сигнали за закъсали хора и автомобили“, съобщи областният управител на Перник Александър Александров.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене