Цветна детска площадка с отдавна желаните от децата люлки и пързалки грейна в Балдево

След приключилото успешно асфалтиране на улици в Балдево, каквото местните жители не бяха видели от десетки години, вчера в гърменското село грейна и красив многоцветен детски кът, който донесе много радост и щастливи емоции както у децата, така и у възрастните жители на малкото селце.

„Въпреки че в селото няма вече нито училище, нито детска градина, а за детска ясла не може и дума да става, в Балдево има деца, и те хич не са малко, за които новата придобивка и мястото, където да играят и да се забавляват, им донесе истинска радост“, коментира пред ИНФОМРЕЖА кметът на селото Илияна Гюрнева.

Тя сподели още, че пълната промяна на запустялото пространство, на което вече има красив детски кът, е станала възможна благодарение на спечелен проект от администрацията на кмета Минка Капитанова, изпълнен от строителната фирма „А-Строй“, която преди месеци положи и асфалта на немалка част от улиците в селото.

„Щастлива съм, че мога да споделя радостта на децата, защото когато децата са радостни и щастливи, и цветята в градината цъфтят и слънцето в китната круша се спира да ги гледа и слуша“, сподели още кметът на Балдево Илияна Гюрнева. Тя не скри, че влага много любов и грижи за децата от селото, за които намира време и в следобедните часове, когато се приберат от училище, вече заедно готвят и коледната програма в малкото селце, в която децата ще бъсат основните приказни герои.

Всички деца от Балдево поради липса на училище в селото учат в съседното село Огняново. Най-малките от селото също посещават детската градина в Огняново.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене