Без категория

Меморандум за постоянно сътрудничество между община Банско и Кройдън – най-голямата лондонска община

IMG_3091

В Банско бе подписан меморандум за постоянно сътрудничество между община Банско и най-голямата лондонска община – Кройдън, за обмен на иновативни практики в областта на управлението на човешките ресурси. Стратегическият документ е част от реализацията на Проект 10-25-8/06.06.2012 г. за „Идентифициране и внедряване на добри практики в областта на управлението на човешките ресурси чрез обмяна на опит и практически знания между община Банско и община Кройдън” с бенефициент община Банско. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
„Разликите в работата на двете общини са големи. Те по различен начин са обърнати към хората. Контактът ни с представители на администрацията на община Кройдън е важен за нас, защото техният опит в административното обслужване и управлението на човешките ресурси се основава на стари европейски практики, изпитани във времето.
Българският метод на оценяване на общинските служители при тях вече е обявен за неефективен.
Лондонските общинари работят на плаващо работно време. Всеки служител може да работи дистанционно, включително и от къщи. Малко от тях имат стационарни работни места. Нещата са много различни и едва ли всички са приложими в нашата действителност, но с примера на община Кройдън виждаме посоката, в която трябва да се развива административното управление ” бяха думите на кмета на Банско, Георги Икономов

Във връзка с проекта бяха проведени обучения на служители от община Банско, както и кръгла маса на тема: „Модерното управление на човешките ресурси – предизвикателство пред малки и големи администрации“. Бяха разисквани темите за коучинг и менторинг като методи за повишаване на ефективността и реализиране на задачите чрез по-добър диалог между различните йерархични нива в администрацията.

krugla masa

IMG_3068

IMG_3034

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене