Младата журналистка Ваня Янева пред Топ Преса: „Blagoevgrad-News“ е една отлична школа, която изгражда характери

1Ваня, представи се на читателите на Топ Преса…

– Казвам се Ваня Янева и съм на 22 години. От село Микрево съм, община Струмяни. Родителите ми са учители по математика и информатика и именно те възпитаха у мен ценностите, върху които днес мога да стъпя в работата си и да я върша качествено.  Завършила съм ПГИ Иван Илиев Благоевград, специалност Банково дело. В момента съм 4 курс студентка по финанси и след 9 години икономика, магистратурата ми ще бъде журналистика, много вероятно икономическа журналистика. От месец и половина работя в  „Blagoevgrad-News“, но смело мога да кажа, че обожавам работата си.  Доказателство за желанието ми за развитие в областта на икономиката са няколко национални състезания, които спечелих като ученичка.

Гледах снимки във фейсбук от награждаването, разкажи нещо повече…

– Най-много се гордея с първото си място, когато станах лауреат на Националното състезание по управление на проекти в Академията в Свищов. Наградата, освен парична, бе прием в академията без изпит и така в един момент от абитуриентка без изпити станах студентка. Работила съм като репортер и на други места, истината обаче е, че тук намерих своето.  Често съм се чудила дали е достатъчно работата да ти харесва и да я вършиш с удоволствие. Мислех, че отговорът е да, това обаче беше преди да започна да работя тук.  Именно тук разбрах, че „бонусите“ от рода на високото ниво на медията,  невероятния екип и условия, а също и качественото ръководство са точна толкова важни, колкото е естеството на работата.  Принципно уча финанси. Винаги съм искала след като завърша,  да бъда добър финансист.  Стремя се към това от осмокласничка и почти девет години следвах тази си цел.

2

Какво се промени в живота ти, след като започна работа в  „Blagoevgrad-News“?

– Когато започнах работа в „Blagoevgrad-News“, светогледът ми за бъдещето се обърна на 180 градуса и разбрах, че искам да бъда именно това – репортер в точно тази медия. Разбрах, че искам да поддържам и развивам заедно с колегите си постигнатото досега високо ниво на агенцията. Разбрах, че искам да работя с различни хора всеки ден. Защото скуката и монотонността в ежедневието никак не са по вкуса ми. Искам динамика и страст в работата. И мястото ми в „Blagoevgrad-News“ е най-хубавото, което ми се случи през тази година. И въпреки, че никога в живота си не съм учила нещо свързано с журналистиката, родителите ми, екипът ми, Мариета и мъжът, с когото живея, никога не спират да вярват в мен и да вярват, че ще успея.

 Какво точно ти харесва в Blagoevgrad-News”  и що за шеф е Мариета?

– На Мариета ще бъда благодарна винаги. Тази жена ми даде шанс да правя онова, което обожавам когато мислех,  че вече няма шанс да се случи. Това, което харесвам в работата в медията, е принципността,която е господар в офиса и начина на работа на целия екип. На фона на цялата свобода,  която ни дава Мариета Димитрова, едно от златните правила е да бъдем честни, отговорни и последователни, принципни, когато правим нещо. И независимо дали пишем статия, правим репортаж, снимаме видео, информацията,  която представяме на читателите си, задължително и винаги е достоверна,  проверена от няколко източника, и безкрайно навременна. Актуалността на информацията е важен фактор при представянето и пред читателя, а Мариета е винаги на време и на точното място. Именно на това учи и нас, останалите колеги в колектива.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

4

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене