Нещо става в Благоевград! Красивите момичета изчезнаха… (СНИМКИ)

ОБС проведе най-кратката си сесия само с 14 точки за 30 минути! Магазините полупразни! Мъртвило………..

Нещо става в Благоевград, областният център опустя. Традиционно живият и пълен с млади хора град напоследък е пуст и скучен. Младите хора се изпокриха през седмицата, заведенията са полупразни. Едва в петък срещу събота се забелязва оживление в нощните клубове, но и там гледката не е съвсем приятна. Пияни мъжки компании, тук таме, някоя хубавица. Преди години Благоевград бе център на красивите жени, пише struma.com.

Статистиката сочеше, че на 1 мъж се падат по 7 жени. Мъжете бяха силно разглезени в това женско изобилие. Сега нещата се обърнаха, тумби мъжки компании, стръвно търсят, къде да заковат погледите си, но уви. Жените потънаха, мъжете обедняха. Репортерите ни направиха рейд из нощните заведения и за съжаление изводите са еднакви, навсякъде преобладават мъжете.

Някои твърдят, че момичетата предпочитат да купонясват в София, която с новата магистрала е на 40 минути, но дали е така, кой знае. Ситуацията в момента е като в онези райони на областта, където мъжкарите са по кръчмите, а жените забулени стоят у дома. На фона на тези наблюдения прави впечатление и апатията в институциите, дали защото времето е такова, но потресаващо кратка сесия проведе вчера и общинският съвет в Благоевград.

Съветниците се събраха на поредната си сесия, разгледаха едва 14 точки и се разпуснаха за рекордно кратките 30 минути. Дебати за 200 квадрата площ от къща за продажба, продажба на няколко квадратни метра в местността „Бодрост“ и това е. Никакъв интерес от големия бизнес и благоевградчани към работата на общинския съвет. Последната сесия например в ОБС Петрич, който е далеч от областния център, разгледа 35 точки в дневния си ред.

Съветниците в южния град спореха, караха се, изискваха проверки, общинският съвет на Петрич ври и кипи и е истинско удоволствие да следиш работата му. В Благоевград отдавна ОБС не е бил арена на сблъсъци и разпри. Вчера бе денят на големите намаления „Черният петък“. София се задръсти от хора, които обикаляха магазините, където ги очакваха намаления до 70 % на стоките.

В Благоевград напрежението и еуфорията от този петък не се усети, магазините бяха отново полупразни, въпреки опитите на търговците да ги привлекат с големи табели на витрините си, където бяха обявили 10 % – 20 % намаления.

Отдаваме това затишие, като подготовка за оживление преди настъпващите Коледни и Новогодишни празници, за които хората пестят парите си. Случва се традиционно всяка година. Но къде отидоха младите, дали ресторантьорите вдигнаха катастрофално цените си, дали младите не работят и нямат пари за нощен живот, или предпочитат друг начин на забавление е неясно, но ситуацията в момента не е типична за един от най-хубавите градове в България.

П. Попов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене