Пернишкият тотомилионер удари джакпота за втори път

Тото милионерът от Перник Росен Русимов се радва на огромен улов от язовира, който стопанисва отскоро. Мястото е известно сред перничани като „Бушляко“. Язовирът не беше на особена почит сред рибарите, но се оказва, че тото милионерът пак е уцелил шестица с този водоем. Два огромни толстолоба бяха уловени от Станке и Росен Лазарови, които са наети от Русимов да се грижат за язовира. По-голямата риба тежи 35 кг, по-малката е 30 кг., пише в. „България днес”.

Справка в уикипедия показва, че световният рекорд за улов на пъстър толстолоб е 40,82 кг и е поставен в езеро Гънтърсвил, Тенеси, САЩ. Най-големият бял толстолоб е хванат край Андонг, Кьонсан-Пукто, Южна Корея, и тежи 32 кг според най-голямата електронна енциклопедия.
При всички случаи уловът в Пернишко е близо до най-добрите постижения в хващането на този вид риба.

„По-големият толстолоб ще го пазя за традиционния коледен банкет на квартал „Монте Карло“ – обясни Росен Русимов. – Всяка година приятели от махалата се събираме, за да изпием по чаша за здраве и да се повеселим. На предишните купони основното ястие обикновено беше печено прасе, но този път ще е нещо различно.“

Рибата гигант ще бъде приготвена по специална рецепта в ресторанта на тото милионера.

В неговия язовир ще се развъждат и тонове раци. Това е новата екзотична бизнес идея на Русимов.

Първите пробни количества вече тръгнаха към Перник. Огромни порции от деликатеса са били сервирани на традиционното трето полувреме след неделния мач на кварталния отбор. Отзивите от щастливци, опитали деликатеса, са повече от добри. Тото милионерът се надява от пролетта да започне и сериозната търговия.

Росен Русимов спечели 4 736 303 лв. на 19 ноември 2012 г. Той позна шестте числа от второ теглене на играта 6 от 49. Пернишкият тото милионер още чака над 2 млн. лева от влоговете си във фалиралата КТБ, но неприятностите с трезора не го притесняват особено. Той инвестира успешно останалата част от печалбата си и се радва на добри доходи.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене