Синът на депутата от ГЕРБ Д. Танев – Крум с пръст в уста! Общински съветник му измъкна изпод носа почивна станция в Марикостиново

Общинският съветник от коалиция „Роден край“ в Петрич Росен Стоянов Велев се опъна на сина на депутата от ГЕРБ Димитър Танев – Крум, и му измъкна изпод носа бившата почивна станция на „Български пощи” в петричкото с. Марикостиново.

Това стана на вчерашния търг, организиран от Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол в София. За търга били купени 3 комплекта тръжни документи, всеки на стойност 500 лв. Единият е на съветника Росен Велев, който влезе в ОбС – Петрич през август на мястото на подалия оставка екскмет Вельо Илиев. Другият е на депутатския син Крум Танев, името на когото гръмна скандално и в афера с наркотици. Третият кандидат е благоевградски бизнесмен, който обаче миналата седмица се отказал от участие. От останалите 2 оферти по-висока била тази на Велев, който играл с фирмата си „Росинвест“ ООД. При първоначално обявената цена за сградата от 44 000 лв. без ДДС Велев, който е от с. Кулата, предложил 74 000 лв. Стъпката от 30 000 лв. се оказала достатъчна да отвее депутатския син и от днес общинският съветник Росен Велев е официално новият собственик на сградата, която освен за почивна станция се ползваше от „Български пощи” и за административни нужди.

Тя е двуетажно масивно здание със застроена площ от 89 кв. м, колкото е и площта на І етаж, а вторият етаж е със застроена площ от 125 кв.м. Така инвестицията на Велев излиза по 408 лв./кв.м., което е повече от добра цена, като се има предвид, че придобивката му е в районна на Марикостинските минерални бани. Припомняме, че към баните интересът расте лавинообразно от няколко месеца, след като бе открита жп гара Марикостиново.

Този четвъртък Агенцията по приватизация ще направи търг и за второ помещение на „Български пощи” в Благоевград, срещу жп гарата. То е с площ 160,40 кв. м, намира се в 5-етажната ЖСК „Еделвайс“, която е завършена до ниво груб строеж, а наддаването за помещението ще започне от 84 000 лв. За него са купени 4 комплекта тръжни документи и според източник на вестник „Струма“ единият от тях също се попълва в Петрич.

В момента агенцията продава десетки имоти на „Български пощи” АД, което е част от програмата на дружеството за финансово оздравяване. Общо държавното АД има около 2000 имота, 3000 пощенски клона в страната, както и пощенска мрежа от 80 хил. км.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене