Попадението на Димитър Пиргов срещу Монтана стана гол на кръга при победата като гост на Монтана с 1:3

Неврокопският бранител на „Левски“ вкара изключително красиво гол в противниковата врата по време на последния кръг на Първа лига между двата отбора

Той се разписа с ефектна странична ножица, пращайки с уникална точност топката неспасяемо в мрежата на съперника. Това се случи в 61-та минута, с което националът хвърли в екстаз сините фенове, дошли на стадиона в Ловеч да подкрепят своите.

Димитър Пиргов бе сред най-добрите на терена, а представянето му даде надежди, че отново ще бъде викнат в представителния отбор на България, където дебютира преди месец срещу Франция.

Самият той има добър опит, след като изкара 3 години в родния си Гоце Делчев, където с екипа на „Пирин“ се състезаваше в „А“ група. След това той премина в „Славия“, а през това лято дойде в „Левски“.

Брат му Илко е вратар в момента на „Локомотив“(Пловдив), но играл и за „Пирин“(Благоевград) и ЦСКА. А ето какво коментира бранителят на „сините“ след победата над последния в елита.
„Не беше лесен мач. Монтана играе добре и компактно в защита. Използваха всяко положение, за да ни затруднят. Ние второто полувреме излязохме пределно мотивирани и отбелязахме два гола. Не мисля, че у нас отборите могат да се изненадат. Знаем се какво представляваме“, започна защитникът от Гоце Делчев.

„Не мисля, че прекъсването заради димката ни разстрои. Искрено се надявам да спечелим срещу „Локомотив“(Пловдив). Мисля, че ще се справим до края на годината. Цикълът е сгъстен за всички. Мисля, че ще се справим“, завърши Пиргов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене