Ембака проговори: Не исках да му троша главата с камък, всичко беше нелеп инцидент

Емил Първанов – Ембака, който уби човек на автомогаистрала „Струма“ и след това се кри от полицията в продължение на три месеца, проговори пред Нова тв. Версията на обвиняемия, който е криминално проявен, е че убийството е станало при самозащита и той е напълно невинен.

Нито съм мутра, нито с криминално минало – аз съм нормален човек. Всичко стана неволно, това е една нелепа ситуация, опитва да се представи като жертва Ембака.

„Бях на пазар с жена ми в Петрич, на връщане се прибирахме. На строежа на магистрала имаше две гръцки коли, след това една кола ме засече, от нея излезе едър мъж и започна да ми троши колата с палка, викаше, че е забранено за минаване“, разказва обвиняемият.

Макар че според прокуратурата той първи е извадил нож срещу Николай Чивиев, Ембака твърди, че и това не е вярно. „Жена ми клекна и започна да му се моли да спре, той бръкна в колата и взе ключовете, за да не мога да избягам, после се насочи към мен и тръгна да ме бие. За самоотбрана взех един камък и го хвърлих по него, не съм искал да му троша главата“, разказва своята истина Емил Първанов.

По думите му, той и колега на Чивиев го закарали в болницата, където се събрали роднини на пострадалия.

„Бяха готови за саморазправа, затова си тръгнах, после получавах писма със заплахи срещу семейството ми. Криех се, но реших да се предам, защото няма смисъл да се укривам, аз съм невинен“, категоричен е Ембака.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене