Съпругът на Цецка Цачева – пример за подражание за всеки български мъж!

Цецка Цачева се омъжила тайно за съпруга си – арх. Румен Данговски

Двамата се запознали още на младини в гимназиалните си години в Плевен, когато за сефте пламнала искрата на любовта помежду им.

Тя признава, че двамата с арх. Данговски сключили брак в Троян, а не в Плевен. Причината за почти тайната сватба в много скромен семеен кръг била, че булката като длъжностно лице в общината често водела церемониите в града. „Знаех наизуст плевенския ритуал и щеше да липсва тръпката”, обяснява Цачева години по-късно.

След сватбата тя приема фамилията на съпруга си Данговска като втора, с тире, защото вече е изградила име като юрист Цачева. С новородения си син Румен-младши излезли от родилното в събота, а във вторник младата майка била в съдебната зала. Кърмела бебето между заседанията по делата, за помощ разчитала на двете баби и на таткото.

По нейни признания, Цачева не крие умишлено фамилията или съпруга си, но се представя с моминското си име, тъй като така станала популярна още преди брака си в юридическите среди.

Правистката, която е родом от Ловеч, но се реализира в Плевен, се омъжила сравнително късно – след 30-ата си година, тъй като преди това се отдала на учение и градене на кариера като юрист. По тази причина станала и майка на осъзната възраст след 35-ата си годишнина, което личи и по безупречното възпитание и световни успехи на сина й.

1 2

retro.bg

4

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене