Банско – ски курорт №1 на България за 4-ти пореден път

Банско отново доказа, че е запазена марка, след като за 4-та поредна година бе обявен за ски курорт №1 на България от най-високата инстанция в туристическата индустрия изобщо.

Пиринското бижу получи еквивалентната на „Оскар“ в киното статуетка от Академията на Световните ски награди по традиция на червения килим в хотел „Ароса“ в Кицбюел (Ав) в предпоследния уикенд на ноември, нареждайки се сред 25-те зимни топ дестинации на планетата. Това е 2-ото изключително престижно отличие за Зимната столица на Балканите в рамките на 3 дни след даденото й от Брюксел звание за Европейски град на спорта за 2017-а.

„Банско може да се гордее, че спечели в годината с най-рекордния вот в 4-годишната история на конкурса“, заяви директорът на Световните ски награди Сион Рапсън.

В продължилото 16 седмици онлайн гласуване участие взеха 1,6 млн. потребители, които определиха победителите в 4-те основни категории („Най-добър курорт“, „Най-добър хотел“, „Най-добър бутиков хотел“ и „Най-добро шале“) измежду номинации от 25 държави на 5 континента. Според регламента първо бяха избрани носителите на титлите на национално ниво, от които в последствие бяха излъчени и тези за №1 в света.

На церемонията по връчване на статуетките, чийто дизайн много напомня Световната купа по футбол, Банско бе представен от изпълнителния директор на концесионера „Юлен“ Мая Христоскова, маркетинг директора Иван Обрейков, шефа на ски училището Георги Главчев и неговия заместник Янко Попов, техническия отговорник инж. Иван Мацурев и мениджъра на заведенията в ски зоната Иван Драгосинов.

4-кратният шампион на България за 4-и последователен път даде още един лауреат. След като хеттрик в категорията за хотел записа пиринският флагман на най-старата и луксозна верига в Европа – „Кемпински Гранд Арена“, сега призът отиде във витрината на „Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт“. При бутиковите хотели Банско, който през октомври бе провъзгласен за най-изгодното място за зимна ваканция от 26 локации в Европа и Северна Америка, нямаше номинация и победи „Алпин“ от честващия 120-годишнината си Боровец, а Пампорово се отчете с 4-ия връх при шалетата за „Вила Гела“.

Голямата награда за най-добър ски курорт в света за 3-и път спечели легендарният френски Вал Торенс, който свали от трона домакина Кицбюел. Хотел №1 пък стана представителят на американската верига W във Вербие (Щвейц).

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене