Пазят Банско с КПП-та от бандити

КАЧВАТ ЧЕНГЕТА НА СКИ ДА ВАРДЯТ ТУРИСТИТЕ, 100 УНИФОРМЕНИ БДЯТ В КУРОРТА.

Контролно-пропускателни пунктове ще пазят Банско от бандити през зимния сезон. КПП-та ще бъдат разположени на трите изхода и входа на курорта. На тях ще дежурят смесени екипи от полиция и жандармерия.

Това обяви за „Телеграф“ шефът на ОДМВР-Благоевград Николай Хаджиев. целия зимен сезон. Затегнатите мерки бяха въведени за първи път през лятото в Слънчев бряг след стрелбата по наркобоса Митьо Очите.

Писти

Целта на КПП-та е да има денонощен полицейски контрол в курорта и да се следи дали в него не влизат криминални типове, дали не внасят опасни вещества, стоки-менте и т.н. Пунктовете ще останат на входовете и изходите на Банско до края на зимния сезон. „В момента обсъждаме и варианти за ски-патрули, които да бдят на пистите“, допълни още старши комисар Хаджиев. Освен ченгета на ски, в курортите ще има още данъчни и инспектори по контрол на храните, които да засичат оборотите в кръчмите, както и качеството на услугите. Общо около 100 ченгета ще бдят за сигурността в курорта.
„В Разлог предвиждаме да има по-сериозно полицейско присъствие, като то ще се увеличава в дните от петък до неделя, когато се очакват и повече туристи“, обясни шефът на благоевградската полиция. У нас се очаква да пристигнат и чужди ченгета. От МВР обявиха, че става въпрос за двама гръцки и двама румънски полицаи. „Целта е да има превенция и контрол с цел пресичане, предотвратяване и разкриване на престъпления и осигуряването на добър обществен ред, допълни Хаджиев.

Зони

Мерките за сигурност в Банско ще бъдат затегнати още повече особено в края на януари, когато ще започне кръг от световната купа по сноуборд. Организаторите съвместно с полицията ще обособяват зони за сигурност, в които ще се влиза само с пропуски. Те ще бъдат различни цветове за различните райони-за паркинга, за пистите, за лифта, за достъп до състезателите и екипите им.

„Специално за зимния сезон ще бъдат командировани полицаи от страната. На място ще дежурят и смесени екипи от полицаи, данъчни и инспектори по контрол на храните, заяви шефът на ОДМВР-Благоевград Николай Хаджиев. По думите му, ако се наложи, имат готовност да викат още подкрепления, но се надява това да не се случи. На въпрос има ли вече опити от страна на хора на Божо Кравата да доставят дрога на туристите, той отказа коментар. „Там където имаме данни за лица, представляващи оперативен интерес и извършващи престъпления от общ характер, полицията ще насочи сили и ще предприеме мерки. За нас е важно хората да са спокойни“, заяви пред „Телеграф“ шефът на ОДМВР-Благоевград Николай Хаджиев./pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене