Ученици от Хаджидимово и Абланица посетиха военно формирование 26 400 в Деня на отворените врати

Ученици от Хаджидимово и Абланица посетиха военно формирование 26 400 в Деня на отворените врати. Техният ръководител беше Петър Воденов, който е заместник-директор в СУ „Никола Вапцаров” – град Хаджидимово.

Учениците имаха възможността да разгледат военната техника в Благоевград. Картечница „Калашников” и пистолет „Макаров” предизвикаха най-голям интерес у всички. Всички посетители имаха възможността също и да се качат и на транспортьора. Тази инициатива събуди огромно възрожденско настроение във всички присъстващи.

„Изключително съм доволна от днешното посещение на военното формирование 26 400 в Деня на отворените врати. Радвам се, че имах възможността да видя и да се докосна до оръжия като снайперската винтовка и картечница „Калашников” , сподели ученичката от Хаджидимово Мария Стоянова.

„Много е важно децата ни да са запознати с военната техника, която притежава нашата страна. Те проявиха голям интерес както на техниката, така и на транспортьора. Изключително съм очарован от доброто отношение на служителите, които с удоволствие обясняваха историята на военната техника и снаряжението, с което разполага военното формирование в Благоевград”, каза Петър Воденов – заместник-директор на СУ „Никола Вапцаров” в Хаджидимово.

Учениците посетиха също и музея, който се намира във военното формирование и разгледаха грамотите и купите, които има там. Видяха снимки от различните етапи във военното формирование 26 400 – Благоевград.

Инициативата е организирана по повод 19-и ноември, когато се отбелязва Деня на Сухопътните войски, и 20-и ноември – празник на военно формирование 26 400 в Благоевград.

Автор: Ванина Бозова – 10 клас

СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене