Депутат от БСП се нахвърли върху Бойко Борисов

Кaкво е популизмът – когато си принципен и от първия ден даваш алтернативи или когато трябва да подкрепиш правителството, като държавата не го иска?

Този въпрос зададе в ефира на БНТ депутатът от БСП Георги Свиленски.

„Хубаво е българският парламент по-бързо да отгори на очакванията на граждани, но като гледам състава на парламента и разслоението на партиите, не съм оптимист, че в рамките на този въпрос ще се изпълни резултатът от референдума. Трябва да се случи след като се обсъди много добре със специалисти, които да кажат как да стане това нещо. Все пак трябва да се върви към тази мажоритарна система, която хората очакват. Факт е, че политиците сгрешиха“, заяви политикът.
Предложението на Борисов Радев и Йотова да съставят служебно правителство Свиленски коментира така: „Премиера ще го посъветвам да чете конституцията, да спазва законите доколкото може. Не му е работа на Борисов в оставка да казва какво да прави Плевнелиев, Радев и т.н. Отношението на хората към премиера стана ясно преди една седмица. Той трябва да си иде вкъщи, оттам да си дава съветите и който иска да го слуша“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене