Утре ученици от НПГ „Димитър Талев“ поемат управлението в Гоце Делчев

Девет ученици от Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ ще заемат своите „работни позиции“ в Общинската администрация. Младите хора ще поемат функциите на кмет, заместник кметове, директори на различните отдели в администрацията и в рамките на един работен ден ще „управляват“ Гоце Делчев и района.

За поредна година НПГ „Димитър Талев“ ще се включи в инициативата, инициирана от Джуниър Ачийвмънт България – „Мениджър за един ден“. По време това очаквано от младите хора събитие, утвърдени професионалисти от всички сфери на бизнеса и обществения живот и висши държавни управници дават възможност на младите хора да се запознаят с реалната работа на съответната организация.

Реализирайки на практика своята социална отговорност, домакините потапят своите „мениджъри за един ден“ в работното си ежедневие, показват им отвътре как работи техният сектор и ги вдъхновяват да открият своето професионално призвание. Инициативата е в синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене