Бащи на първокласници от Първо ОУ „Св.св. „Кирил и Методий“ – Гоце Делчев се включиха в Националната кампания „Баща на място“

В Седмицата на бащата учениците от I „а“ клас на Първо основно училище „Св.св Кирил и Методий“ в Гоце Делчев, с класен ръководител Мария Мавродиева, бащи, деца и учители си сътвориха един незабравим и много емоционален ден, който премина във физкултурния салон на училището.

По повод Националната кампания мнозинството от татковците се включиха много активно в организираните спортно-състезателни игри с децата.

Бащите на щастливите първокласници показаха в съвместните спортни игрите, че заемат важно място в сърцата им и могат да бъдат рамо до рамо с тях и отлични партньори в училищните дейности.

Бащите получиха от децата си и класния им ръководител малки, но от сърце скъпи подаръци – ключодържатели, като заявиха на своите мили наследници, че те са всичко в живота им.

За четвърта поредна година втората седмица от месец ноември в цялата страна се отбелязва във всички учебни заведения с различни мероприятия, свързани със „Седмицата на бащата“.

Тази година мотото на празничната седмица посветена на бащата е „Баща на място“, в чест на най-важното място, което може да заеме всеки мъж в сърцата на децата си. През „Седмицата на бащата“ идеята бе за повече възможности и щастливи мигове на децата и техните семействата.

Национална кампания „Да бъдеш баща“ води началото си от 2013 г., когато 10 неправителствени организации се обединиха около целта общественото внимание да бъде насочено върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на децата.

„Да бъдеш баща” е част от световната кампания за бащина грижа, която се провежда в повече от 40 държави на петте континента.

Целта на кампанията е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да се подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене