Генерал Румен Радев с убедителна победа и в Пиринско, Цецка Цачева води само в Банско и Симитли

Кандидатпрезидентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова, издигната от Инициативен комитет и подкрепена от БСП, се поздрави с убедителна победа и в Благоевградска област.

Генерал Радев печели президентските избори в 12 общини в Пиринско. Сред тях е и областният център Благоевград, където на първи тур ГЕРБ бе първа политическа сила, макар и с превес от по-малко от 3 %.

Предварителните резултати сочат, че на балотажа в община Благоевград „червеният“ кандидат-президент има преднина от около 14 % пред кандидата на ГЕРБ.

Партията на Бойко Борисов засега се очертава с най-висок резултат само в общините Банско и Симитли. Първоначалните данни обаче показват, че разликата в гласовете за двамата кандидати е незначителна.

Броенето на бюлетините от втория тур на президентските избори ще продължи през цялата нощ. Окончателните резултати за областта ще станат известни утре.

Румен Радев и Илияна Йотова спечелиха битката за „Дондуков“ 2 с над 58 %. За Цецка Цачева и Пламен Манушев гласуваха 35,3 %. Резултатите са от „Алфа Рисърч“ на базата на паралелното преброяване.

6,6 % от упражнилите правото си на глас са избрали да не подкрепят никого в бюлетината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене