Ад, от болница на болница! 57-годишна петричанка оперирана 6 пъти след хирургична интервенция в МБАЛ „Рокфелер“

В момента Горица се възстановява след поредната операция, но в болницата в Сандански

6 тежки операции, това претърпяла в последните 3 години 57-годишната Горица. С. от Петрич, която преди няколко години влязла в хирургично отделение на МБАЛ Петрич с перитонит.

Направили операцията в местното отделение, но седмица по-късно отново отворили корема и заради усложнения. „Тръгнах от болница Петрич и години наред не видях бял ден“, така започва разказа си жената, която преди седмица претърпяла поредната си шеста операция, направена този път в болницата в Сандански.

Мъките и започвали през 2013 година, когато я срязали в хирургията в Петрич, седмица по късно се наложила повторна операция, заради усложнения от първата. Месеци по-късно на мястото на операцията се появява болезнена херния и се наложила се нова операция. После още една, защото на същото място се появила нова и така до миналия месец -5 операции.

„Хернията ми бе голяма и много болезнена, загубих доверие в местните лекари и затова тръгнах да търся помощ в други болници. Приеха ме в болницата в Сандански, където ме оперираха за 6-ти пореден път и сега се чувствам по добре“, казва Горица, която не иска да си спомня за началото на този ад.

Преживяла общо 11 операции в живота си, тя твърди, че адът в последните години, започнал от болницата в Петрич, я изтощил до краен предел. „Искрено се надявам, повече да не влизам в болница, дано лекарите от санданската болница, този път са си свършили работата, за да не се налага някой да им я поправя“, разказва жената. „Да не говорим, че ЛКК в Петрич не си свършила работата и заради тях и липсата на етапна епикриза, останах дълго време без всякакви средства, тъй като ми бяха блокирани болничните.“

Темата около болницата в Петрич е много актуална тези дни, след като стана ясно, че по предложение на кмета Д. Бръчков болница – Петрич се обединява с болницата в Сандански, заради многото дългове, липсата на достатъчно добра апаратура, и за да имат възможност хората от Петрич да получават по качествено обслужване от две болници под една шапка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене