Бащата на Сашка Васева се би до кръв със съсед, разцепиха му главата с камък

104550-sashka-vasevaБащата на фолкфурията Сашка Васева – Асен, и неговият съсед Александър Данчов се биха на ул. „Македония“, пред къщата на родителите на Сашка Васева в Дупница, пише вестник „Струма“ в днешния си брой. И двамата са извадили медицински свидетелства, за да се съдят.

Ал. Данчов отишъл да гледа внучето си на ул. „Македония“, където живее синът му. Дядото и внучето седели на пейка пред дома им, който е точно срещу родния дом на Сашка Васева, близо до старата автогара в Дупница. Изнервен, Асен Васев излязъл от дома си и се нахвърлил върху Александър Данчов с ругатни. Двамата завихрили скандал.

Според съседи те имат стари дрязги. Близки на Ал. Данчов разказаха, че изведнъж Васев започнал да го налага с юмруци по главата и по тялото. Ударил го с камък по главата. За да се брани, Ал. Данчов взел камък и на свой ред ударил опонента си Асен с камък по главата.

Съседи едва разтървали възрастните мъже. Обадили се на тел. 112 и на място пристигнала линейка на Спешен център – Дупница. Ал. Данчов е закарай в хирургичното отделение на общинската болница, където е прегледан. Дежурният лекар предложил да го настани в болница, за да е под наблюдение, тъй като има съмнение за комоцио, но Ал. Данчов отказал.

Бащата на Сашка Васева – Асен, също е потърсил помощ в Спешен център. И той бил с охлузна рана на главата. И двамата са извадили медицински свидетелства и се заканили, че ще търсят правата си в съда.

Репортер на вестник „Струма“ се свърза по телефона със Сашка Васева. Ето какво разказа тя за инцидента между баща й Асен Васев и съседа Александър Данчов:

„Обадиха ми се по телефона, че баща ми е окървавен. Изплаших се, качих се на джипа и пристигнах за минути от с. Ресилово, община Сапарева баня, до бащиния ми дом в Дупница. Заварих баща си с окървавени дрехи и с рана на главата. Не зная какво точно се е случило. Татко ми сам е отишъл в Спешен център – Дупница. Раната от удара с камък по главата от съседа е зашита с три конеца. Извадил си е медицинско свидетелство и ще си търси правата в съда.

С Александър Данчов живеем в една къща. Дрязгите между семействата ни са от години. И друг път е имало разправии. Проверих какво пише в медицинското свидетелство, издадено на Александър Данчов. В документа пише, че има хематоми по главата, т.е. кръвонасядане“.

На въпрос защо племенникът на Александър Данчов – Явор, е подал жалба в прокуратурата в Дупница срещу баща й, Сашка Васева отговори: „Дрязгите са ни отдавна. Когато бяхме деца, Явор ме удари с камък по главата и ми остана белег за цял живот. Оттогава баща ми има отношение към него“, разкри певицата, популярна като Дупнишката Мадона.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене