Кметът Атанас Камбитов: На 13 ноември решаваме бъдещето на Благоевград!

Броени часове преди съдбовния избор на България – кой ще застане начело на държавата, кметът-отличник, управляващ успешно областния център два мандата,  Атанас Камбитов говори: 

– Защо г-жа Цачева трябва да бъде изборът за президент на Република България?

– Ще бъда максимално изчерпателен. Познавам г-жа Цачева много добре. Работили сме заедно две години, когато бях депутат. Като добър председател на НС, тя ще бъде и добър президент. Изключително ерудирана, професионалист юрист, познаващ отлично българското законодателство. Изключително балансирана, разумна,  диалогична. Като  председател на НС се справя много успешно. Особено през втория мандат, когато НС е силно разделено. Тя балансира между всички партии и не проявява пристрастия. Консенсусна е, но не и компромисна. Действа твърдо, когато е необходимо.

Трябва да е ясно на всички! Вотът за г-жа Цачева не е вот само за президент. Това е вот на доверие. Доверие към правителството, одобрение на направеното и „ДА“, за да продължим. Отговорете си сами какво ще се случи, ако правителството подаде оставка. Директно ви казвам – икономиката ще забуксува и влизаме в спиралата на кризата. От минал опит знам, че нови избори ще доведат до пълен застой в работата на местната власт. Голяма част от решенията, които се вземат на местно ниво, са свързани  с централната власт. От предния мандат имам горчивия опит да работя с правителство на БСП и ДПС.

С всяка смяна на властта държавната администрация спира да работи, спира и нашата работа поне за 5-6 месеца, в най-оптимистичния вариант. Какво става с националните програми и европроектите, които общините подготвят и вече реализират? Спират! Отговорете си сами, искаме ли Благоевград да реализира 200 млн. външни инвестиции, или ще позволим да бъдат спрени тези средства към общината, които ни позволяват да я развиваме?! Мога да го кажа и по друг начин. На 13 ноември предстои да изберем между тези, които ни дават възможност да се развиваме, и тези, които ни отнемат този шанс. Нека си спомним тези година и осем месеца по времето на Орешарски, в което развитието на Благоевград беше умишлено блокирано…

– От всичко казано от Вас дотук излиза, че изборът е „две в едно“, тогава нека Ви попитам по друг начин – защо Благоевград трябва да избере ГЕРБ и президент на ГЕРБ?

 – Да, това са въпросите, ще се опитам да дам част от отговорите. Защото президент Цачева и правителство с премиер Борисов ще работят заедно, в синхрон, в една посока – стабилност. Стабилност – икономическа, политическа и финансова. Защото ГЕРБ изпълнява обещанията си. Защото правителството на ГЕРБ построи АМ „Струма“, докато другите бездействаха. Защото построихме булеварди, улици, паркове, детски домове, модернизирахме пречиствателни станции с евросредства, които бяха спрени по време на Тройната коалиция и Станишев. Защото сега с 44 млн. лева, спрени по времето на Орешарски, ще изградим улични мрежи в цели квартали, ще ремонтираме училища, ще построим над 200 социални жилища за нуждаещи се хора, и всичко това със средства, израз на европейската солидарност. Това е разликата! При ГЕРБ отпускат еврофондовете, при другите ги спират. Затова ГЕРБ!

Защото майките поискаха детски градини и спортни площадки за децата си. И ги получиха!

Защото бизнесът искаше работа и я получи!

Защото градът искаше терените на казармите и ги получи!

Защото искахме стабилност и просперитет и ги има!

Ако допуснем да изгубим всичко това и се доведем до предсрочни избори, резултатът, който следва, е ясен. Получаваме – политическа нестабилност. Раздробен, разкъсан, с многобройни политически представителства парламент, неработещ, създаващ коалиция на база интереси и задкулисие, с гръбнак БСП. Вече сме попадали в такава ситуация и опитът показва, че губи и обикновеният гражданин, и общината, и държавата. От всичко казано дотук и на фона на миграционната криза, конфликтите в Близкия изток, ескалацията на напрежението в международен план, на растяща външна дестабилизация, една вътрешна такава би била фатална за всички нас. Само в математиката два минуса правят плюс. В живота става два пъти по-лошо. И за да не се случи това, зависи само и единствено от нас. Начинът е:

Гласувайте за Благоевград!

Гласувайте за България!

Гласувайте за европейски президент!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене