Създава се Инициативен комитет за изграждане на закрит плувен басейн в Сандански

Изграждането на закрит плувен басейн трябва да бъде национален приоритет. По тази причина ще бъде създаден Инициативен комитет, който да настоява за заделяне на целево финансиране за него. Идеята е на Стоян Стоев, кандидат за народен представител от ГЕРБ – СДС и бе подкрепена днес на среща с представителите на плувните клубове в града – Николай Вакареев, Валентин Митрев и Божидар Граматиков.

“С всички успехи, които имаме през последните години в плуването, Вие доказахте, че изграждането на закрит плувен басейн не е в интерес само на Сандански, а на цяла България. Защото тук се изграждат спортисти, които имат всички предпоставки да бъдат сред най-добрите в света“, подчерта Стоян Стоев. По думите му именно затова се предлага да има и Инициативен комитет, който да бъде подкрепен на максимално широка база, в това число от хора извън пределите на общината. „С това ще покажем, че спортната общественост припознава тази кауза и ще имаме още повече основания да се борим за целево финансиране за нейното реализиране“, допълни Стоян Стоев.

 

„Изборите идват и си отиват. Предизборните кампании не трябва да са време за обещания, а за каузи които имат заряд да обединят обществото. Затова искам и да поставим началото на инициатива, която да бъде много по-голяма от изборите и която независимо от резултатите на 4 април, ще се борим да бъде завършена“, подчерта Стоян Стоев. Той поясни, че разговори в тези посоки са водени с Министерството на младежта и спорта и целта е постижима.

 

Треньорите в плувните клубове коментираха, че нуждата от закрит плувен басейн е огромна. Само така може да има устойчиво развитие на плувния спорт в Сандански и продължаване на високите резултати в него. Те подчертаха и че през годините са коментирани различни варианти за изграждане на такъв плувен басейн и нееднократно са давали своето мнение и изисквания към него. Към момента при минусови температури подготовката на децата на практика блокира, което затруднява и конкурентното им представяне на състезания и надпревари.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене