Изненадващ ход! Бившият шеф на хирургията в Благоевград д-р Недин се пуска в битката за управител на дупнишката болница

Бившият шеф на хирургията в МБАЛ – Благоевград доц. д-р Димитър Недин изненадващо се включи в битката за болничен управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Дупница, на която временен управител е Росен Тимчев. От известно време д-р Недин работи като завеждащ хирургичното отделение в дупнишката болница. Конкурсът за управител е на 14 ноември, вчера д-р Недин, който е със специалност хирургия и онкология, е взел от деловодството пакет с документи за участие.

Амбиции за длъжността имат и настоящият управител Росен Тимчев, и Даниела Ильова, която работи като началник на административно-стопанската част /АСЧ/ в общинската болница. За управител се готвеше и хирургът д-р Йордан Никулчин, но се оказало, че не отговаря на едно от условията – да има завършен курс по здравен мениджмънт.

Вчера и Росен Тимчев е взел документи за участие в конкурса, като преди това около половин час се е съветвал с юриста на Общинския съвет Милен Попов.

Росен Тимчев беше назначен за управител на общинската болница с подкрепата на председателя на ОбС Ивайло Констатинов и общинския съветник от „Движение 21“ д-р Пламен Соколов, който работи от два месеца в ортопедично отделение. Даниела Ильова пък беше кандидат за шеф на болницата при провеждането на последния конкурс преди около две години. Тогава тя се състезава с бившия управител д-р Любомир Таушански, но не спечели.

Документи за участие се приемат до 11 ноември.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене