НЕПРИЯТЕН РЕЦИДИВ: Бивш футболист на „Пирин“(Гоце Делчев) отново лишен от състезателни права за 1 година

Става дума за Антон Киров, който Дисциплинарната комисия към ЗС на БФС в София одруса за втори път с това наказание

Санкцията бе наложена след отстраняването на футболиста по време на гостуването на неговия „Миньор“(Перник) срещу „Пирин“(Разлог) вчера. В него „чуковете“ регистрираха първо поражение през този сезон след 2:0. 15 минути преди края на срещата защитникът бе изгонен от игра, след като се оказа най-активен в меллето, заформено от играчите на „жълто-черните“ над страничния съдия Добрин Добринов. Поводът за неприятните сцени с участието на всички от тима, бе вдигната от него засада, след която бе отменен техен гол. В крайна сметка се наложи полицията до края на двубоя да пази съдийската тройка от гнева на гостите от Перник.

Оказа се, че след разглеждането на доклада на длъжностните лица на компетентни към ЗС на БФС одруса Антон Киров със суровата санкция на основание чл. 25 от Правилника  За червен картон и/или по доклад за нанесен удар/и или опит за това, на съдията/иите и/или длъжностни лица, се налага наказание „Лишаване от състезателни права“.

За бившия футболист на „Пирин“(Гоце Делчев) това е втора подобна санкция в рамките на една година. През есента на 2015 на 25 октомври защитникът с прякор Кокала пак показа невъздържана нрав. Той бе лишен от състезателни права за една година отново по член 25 от Дисциплинарния правилник заради удар с юмрук в лицето на съдията Марио Спасов от Сливница по време на мача срещу „Велбъжд“(Кюстендил) на стадиона в Перник.

През пролетта на 2016 обаче бе амнистиран по негова молба и молба на „Миньор“(Перник).

Иначе Антон Киров се завърна в родния си клуб, след като игра две години в тима на неврокопчани, а след това в „Оборище“(Панагюрище) като миналото лято изкара подготовка и в „Пирин“(Благоевград), но до договор не се стигна и той се върна при „чуковете“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене