Нормализира се обстановката след разлива на р. Газне, край с. Баня

Обстановката след проливните дъждове е овладяна и нормализирана, няма опасност за хората, намиращи се по поречието на р. Глазне в с. Баня и за техните домове. Бързата намеса на сформирания Кризисен щаб към Община Разлог и всички служби, които взеха участие в разрешаването на проблема, предотвратиха по-големи щети и последствия от  придошлите води на реката.

 „За пореден път природата показа своята сила. В такива случаи бързата реакция и доброто стиковане между службите е от изключително голямо значение. Искам да благодаря на всички, които се включиха в нелеката  задача и предотвратиха тежки последици. Благодаря на служителите на Община Разлог, които се включиха в разрешаването на проблема, на служителите на РС „ПБЗН“-Разлог, Районна пътна служба-Разлог, РУ на МВР-Разлог за съвместната дейност и координираната работа“-каза кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев.

В ограничаването на разлива бе включена и авто-тракторна техника, чрез която бяха предотвратени по големи щети. До края на деня ще бъде разположена дежурна техника, осигурена от Община Разлог, по поречието на р. Глазне, в района на с. Баня.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене