Цецка Цачева: Ще работя така, че хората да кажат – вече живея по-добре

Като президент ще настоявам и трите власти да работят за осигуряването на по-добра бизнес среда в страната ни. Това заяви кандидатът за президент на Република България от ГЕРБ Цецка Цачева на среща с представители на малкия и средния бизнес от София. Заедно с кандидата за вицепрезидент Пламен Манушев и заместник-председателя на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова, Цачева обсъди с работодателите основните проблеми пред икономическия растеж в България, както и приоритетните политики, които институциите трябва да следват, за да подобрят условията за развитие на бизнеса.

По думите на кандидата за президент от ГЕРБ, Държавният глава може да бъде моторът за привличане на чуждестранни инвестиции.

„За да дойдат чуждестранните инвеститори в страната ни обаче, трябва да имаме стабилна и предвидима политическа и икономическа среда. Другият основен фактор е доближаването на образователната система към нуждите на работодателите от квалифицирана работна ръка. Тук не става въпрос само за висшето образование, а и за средното професионално образование, което трябва да започне да подготвя по-добре подготвени кадри за всички видове икономическа дейност”, посочи Цецка Цачева.

„Усещането за справедливост на всички български граждани е най-важно не само за нас като общество, но и за бизнеса. Усещането за справедливост може буквално да направи работни места. Ще работя така, че хората да си кажат – вече живея по-добре, доверявам се повече на иснтитуциите. Всички имаме нужда от това. За да работя за него, ми е нужна вашата подкрепа”, категорична бе Цачева.

e-79.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене