Роденият в Сатовча Росен Каптиев с поредна купа в актива си

Бившият нападател на „Локомотив“(София), „Миньор“(Перник), „Дунав“(Русе), „Пирин“(Благоевград), македонския „Вардар“(Скопие) и др. се окичи с трофей в САЩ

Футболистът, който от няколко години живее зад Океана стана носител на суперкупата на САЩ с отбора на „Левски“(Чикаго), където играе в момента. Тимът с типично българското име се състезава в неделната премиерлийг за над 30-годишни футболисти в мегаполиса, където е и най-голямата родна диаспора. 37 годишният нападател, вкара решителното трето попадение за победата с 3:2 с продължения на финала срещу перуанския „Торино“. Това е третата поредна суперкупа за сините отвъд Океана, по регламент отборът, направил требъл в рамките на 3 последователни сезона, пенсионира трофея. Няколко дни по-рано Каптиев и компания пенсионираха и купата в бялата дивизия, която грабнаха също за трети пореден път с успех във финалния сблъсък срещу румънския „Оасу“ с 3:2 и с това се изстреляха към сблъсъка с първенеца на червената дивизия „Торино“. Росен Каптиев не пропусна да се разпише и срещу румънците, допринасяйки за обрата с изравнителен гол за 1:1. Мрежата на латиносите поразиха и двамата му сръбски съотборници Душан Обрадович и бившият футболист на гранда „Партизан“ Владимир Вукайелович.

Именно Вукайелович и Росен Каптиев бяха сред главните действащи лица за „Левски“(Чикаго), когато тимът влезе в историята на Илинойския футбол, след като вдигна щатската купа, побеждавайки на финала с 5:2 италианския „Интернационал 1996“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене