СКАНДАЛ!!! Пратиха български футболен рефер в затвора

Това обаче не е заради корупцията във футбола ни, за която се говори толкова много напоследък, а заради типично криминална проява

Въпросният виновник е небезизвестният бивш футболен рефер Момчил Врайков, който бе осъден на година и половина затвор от Окръжния съд в Пловдив. Причината – измами с банкови карти.
Роденият в емблематичния български град Белене арбитър постанови той да прекара зад решетките 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, което да се изтърпи при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип.
Той е признат за виновен за това, че на 27.09.2012 г. в Пловдив е пазил предмети, направени от бързосъхнещ материал от пластмаса, които по своята форма и размер са правени върху вход за карти, идентични с тези на използваните в скандинавските държави за автоматизирани бензиноколони, от които може да се закупи гориво с банкови карти, за които е знаел, че са предназначени за подправка на платежни инструменти – престъпление по чл. 243 от НК.
Признат е за виновен и в това, че на 27.09.2012 г. в Пловдив е съхранявал информация за съдържанието на банкови карти, съдържаща се в 5 броя подправени банкови карти, всички с титуляри чужди граждани – престъпление по чл. 249 от НК.
Подсъдимият Врайков бил обявен за издирване и задържане въз основа на европейска заповед за арест, издадена от съда в Дъблин, Ирландия.
В същото време в ОД на МВР Пловдив бил получен оперативен сигнал, че подсъдимият е свързан с лица, които извършват престъпления против паричната и кредитната система (теглене на парични суми от банкомат без съгласието на титуляра на банковата карта).
Имало и информация, че и той самият извършва такива престъпления и разполага с технически средства за получаване на данни от чужди банкови карти, както и че разполага с такива данни. Поради тази информация на 27.09.2012 г. е организирано и извършено претърсване в квартира в Пловдив, която подсъдимия обитавал.
Били открити отливки от пластмасов материал, които са предназначени за подправка на банкови карти, а самият Врайков признал, че на преносимия си компютър има данни от чужди банкови карти на лица от Дания и Швеция. Той бил задържан от разследващите органи.

Присъдата подлежи на обжалване и/или протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене