Местния печат

„Струма“

След 15 г. гурбет в Ню Йорк и Дубай брат и сестра строят фабрика за плъстена вълна в Благоевград за US дизайнери

Благоевградчани, брат и сестра, се завърнаха след 15 години гурбет в чужбина и направиха първа копка на фабрика с шоурум за забравеното в миналото производство на плъстена вълна и филц, от които нашите прадеди са произвеждали ямурлуците за коледарите.

 Свекървата на зам.губернаторката Р. Чеканска – Мария, като член на СИК гласувала 2 пъти за президент

Срещу свекървата на зам.областната управителка в Кюстендилско област Радослава Чеканска – Мария Чеканска и Райна Балабанова е образувано производство в Районна прокуратура –Дупница. Двете били членове на секционна комисия от квотата на ГЕРБ и се възползвали от правото си да гласуват в секцията,  в която са назначени в комисия. Те били дописани в списъка в секция 35 и гласували там. След това гласували и в съседната секция 36, където са регистрирани по адрес.

 Правителството прехвърля днес бившите казарми на общината, до месец-два кметът Камбитов прави първа копка на нов храм

Прехвърлянето на част от терена на бившите казарми в Благоевград на общината влиза в дневния ред на заседанието на Министерски съвет утре (б.р. днес). Новината съобщи вчера кметът Атанас Камбитов по време на съвместна пресконференция с военния министър Николай Ненчев и губернатора Бисер Михайлов.

 Съдия Мария Жбантова избрана за председател на РС-Гоце Делчев

Съдия Мария Жбантова –Стефанова е новият председател на РС-Гоце Делчев. На вчерашното си заседание съдийската квота на ВСС я избра с 8 гласа „за“ и 5 „против“, след като изслуша управленската й концепция.

 На извънредно заседание в четвъртък ОбС- Сандански гласува „за“ или „против“ сливането на болниците „Св. Врач“ и „Рокфелер“

На разширеното извънредно заседание в четвъртък ОбС –Сандански трябва да реши дали да гласува „за“ или „ против“ обединението на болница „Св. Врач“ с „Рокфелер“-Петрич. Зам. председателят на ПК по здравеопазване д-р Здравко Гацев каза: „Аз многократно съм заявявал по време на срещите между ръководството на болницата и съветниците, че друго бъдеще и съществуване на болница в региона няма.

„Вяра“

Санирането на бл. 79 в жк „Бистрица ”в Дупница на финала, екскриминалистът Пл. Димитров: Правителството наля спестени над 3 млрд. лв. от контрабанда в програмата за енергийна ефективност, евала!

На 80% е готов първият саниран блок в община Дупница. Проверени и оценени като абсолютно перфектни са строително-ремонтните дейности в блок 79 в жк „Бистрица”. Техническа комисия заседава вчера в община Дупница съгласно методологичните указания, зададени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Кирил Котев отчита свършеното за 1 година кметуване, хората: Кметът работи за утвърждаването на марката „Сандански”

Кметът на община Сандански Кирил Котев събира в сряда от 18:30 часа в Дома на културата обществено ангажираните санданчани, за да направи публично отчет за свършената от него работа за първата година от управлението си.

Ивайло Константинов на събрание на ГЕРБ в Дупница:БСП удариха тавана на възможностите си на първия тур, за балотажа ние сме на ход

Постигнатият резултат на първи тур на президентските избори е таванът на БСП, те не могат да вдигнат повече резултата си в Дупница и в страната. Оказа се, че членовете и симпатизантите на ГЕРБ са били толкова сигурни в победата на тандемa Цачева-Манушев, че не са излезли да гласуват. Истината е, че не резултатът на БСП е изключителен, та той е по-лош от всички президентски избори до момента, а че нашият е потресаващо слаб, за което сме си виновни само ние за това, че подценихме ситуацията и поставихме на карта не една институция – макар и президентската, а стабилността на България.

Съдби: Предачката Валка Миланова от Кюстендил връзва месеца с 222 лв., призна: Писна ми от политика, най обичам турските сериали

Дългогодишната предачка в кюстендилския завод „Велбъжд“ Валка Миланова преживява с 222 лева пенсия. „Навремето беше някак си по-леко. Аз съм на 73 години, мъжът ми почина преди известно време и оттогава получих диабет.

Кметът Методи Чимев в отворено писмо до българите: Мюсюлманското вероизповедание отново иска имоти, няма да наложат с кражба пеенето на мюзеин в Дупница

Мюсюлманското вероизповедание иска да стане собственик на имоти в стотици малки и големи населени места, във връзка с което готви ново дело. Това става ясно от отворено писмо на кмета на община Дупница Методи Чимев, който излезе с отворено писмо към жителите на община Дупница и гражданите на Република България. В писмото градоначалникът казва, че сме на прага на религиозно робство.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене