Ударна дезинфекция на учебни заведения в Благоевград срещу Ковид-19!

Общежитията за учениците от Езиковата и Математическата гимназия, Спортният интернат и ЮЗУ – Благоевград вчера бяха подложени на  ударна дезинфекция срещу коронавируса.

С превантивните мерки се зае специалистът Иван Попов и негов асистент, които вчера бяха засечени от репортер на „Струма“ да влизат  в ученическото общежитие в пълно „бойно“ снаряжение –  със специални костюми и маски. Ето какво заяви Попов по повод предпазните мерки: „Ползват се препарати на алкохолна основа с мощно бактерицидно и вирусоцидно действие. Обработваме обекти, в които има засилено присъствие на хора – учебни заведения, кина, театри, мола“.

По думите му новият вирус Ковид-19 не е устойчив на външна среда и е чувствителен на дезинфектанти за обща употреба. При наличие на потвърдени случаи на коронавирус честотата на дезинфекцията в зависимост от обектите може да варира от 4 пъти на ден до дезинфекция на всеки час, като в обществения транспорт се препоръчва да се прави след всеки курс.  „Най- вече трябва да се засили профилактиката, включваща елементарни хигиенни навици, като често миене на ръце. Обикновеният сапун обаче няма да свърши работа, най-добре е да се използват препарати с алкохолни и хлорактивни съставки”, категоричен е хигиенният специалист.в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене