Кой драпа да катурне с клевети и фалшиви сигнали шефката на Спортния интернат в Благоевград

Отново фалшиви сигнали срещу шефката на Спортния интернат в Благоевград Миглена Бояджиева

Явно някой ненавижда Миглена Бояджиева, отново се опитаха да я изкарат голям тартор и злодей. Топ Преса посети Бояджиева, за да разберем дали знае от къде идват поредните атаки, поредната помия с която трябваше да бъде залята. В началото на октомври на редакционния телефон на Топ Преса позвъни жена, която се представи за съпруга на един от възпитателите в Спортния интернат в Благоевград. Тя сподели, че се е свързала с вестниците „Струма“ и „Вяра“, но те са отказали да и дадат думата. Госпожата поиска думата от Топ Преса и ние и я дадохме, но заявихме, че за да публикуваме нещо, тя самата трябва да застане пред камерата ни или да дойде на място и да се представи, да я запишем с диктофон и да предприемем следващи мерки. По телефона тя сподели, че всички работещи в Спортния интернат се страхуват от Миглена Бояджиева. Спомена за няколко нарушения в интерната. Първото оплакване е, че там се работи под страшен тормоз. Точно заради това искала да остане анонимна, защото който проговорил си изхвърчал от работното място. Това се случило с един от възпитателите миналата година след публикации в медиите. Непознатата за нас госпожа спомена, че в нас и е последната надежда, че нещо може да се случи, ако публикуваме на страниците си нещо… Но какво? Можем ли медиите да пишем просто хей така, за който си искаме, каквото си искаме. Да по принцип може, някои медии могат и го правят, но как ние да го направим, щяхме ли да бъдем Топ Преса, ако просто хей така пишехме. А и можем ли да угодим на всеки гражданин станал с гъза нагоре. И просто хей така решил, че някой не му е приятен и дай да го свалим от поста… То и тризначките си бяха наумили да уволняват кмета Камбитов… Не може на никой да се угоди. Предложихме на госпожата да прати писмо до редакцията ни, за да има поне за какво да се хванем. Тя разбира се обеща, но така и не го получихме. И все пак, защото сме Топ Преса, а това не е просто име, вие нашите читатели превърнахте Топ Преса в институция, решихме да проверим този анонимен сигнал.

Срещнах се с Миглена Бояджиева и ѝ споделих за обвиненията…

Г-жо Бояджиева, какво се случва тук? Обвиняват ви, че възпитателите са подложени на ежедневен тормоз…
– Това е като миналогодишните публикации в които бяха писали, че взимам на децата юрганите и едва ли не ги оставям голи и боси.

Добре, кой го прави и с каква цел?
– Нямам представа, не се занимавам с разследвания. Нали знаете, че добро никой няма да ти направи, но за зло всеки е готов. Аз направо съм в шок.

Как сте персонала тук? Има ли уволнени или новоназначени?
– От както интерната работи от 2014 година, нямам напуснал, съкратен или уволнен служител. Има само добавен, имахме недостиг на персонал и назначихме Елена Самарджиева. Няма от какво да се притеснявам, няма какво да крия. Аз за това като ви видях си помислих, че сте дошли при някой от отборите за интервю…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене