Цецка Цачева с убедителна преднина пред ген. Радев в Симитли!

Под 20 и над 40 процента доверие сред избирателите в симитлийска община – това е съотношението на първия и втория на национално ниво в кандидат-президентската надпревара – ген. Румен Радев и Цецка Цачева

Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев са с убедителна преднина пред кандидатурата на БСП за държавен глава. ГЕРБ взима 41,15%, а БСП 19,77 на 100. За Цачева са гласували 2 922, за ген. Радев – 1 404. Това сочат данните от 100 % обработени протоколи от СИК в община Симитли.

Впечатляваща е разликата в подкрепата за двамата кандидати, отиващи на балотаж, според вота на избирателите в село Полена. За ген. Радев са гласували 60, а за Цачевa 146. Убедителна е преднината на Цачева пред ген. Радев и 4-та СИК в град Симитли, където процентът гласували са 64 за ГЕРБ спрямо едва 14 за ГЕРБ. Внушителна е разликата в резултата, в полза на ГЕРБ и в СИК в селата Ракитна и Градево.

Кандидат-президентската двойка на БСП се ползва с по-голямо доверие спрямо тази на ГЕРБ единствено сред избирателите в село Железница, където БСП води с 5 %.

Доверието, с което се ползват сред избирателите в симитлийска община останалите претенденти за Дондуков 2, не се различава значително от процентите на национално ниво.

Красимир Каракачанов взима 13,69%, за него са гласували 972 от имащите право на глас в симитлийска община. 9,97 на 100 е подкрепата за Марешки, 3,70 % са дали гласа си за бившия премиер, сега независим кандидат за президент Пламен Орешарски. За него са гласували 263-ма, с глас повече от Орешарски, 264 взима кандидатът на Реформаторите Трайчо Трайков. 2,94 % от гласовете на избирателите в общината са за Ивайло Калфин. Всички останали претенденти за държавен глава остават под 1 процент.

Изборният ден приключи в община Симитли с 55,30 активност. За президент гласуваха 7 750 от 12 838 имащи право на глас като най-активни във вота си бяха в Долно Осеново.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене